Idee neergelegd – patent aangevraagd

Dat onze beha uniek is, wisten we al. Discreet voeden, het powernet dat zorgt voor minder tepelkloofjes en striemen, de opening … allemaal aspecten die niet bestaan in andere voedingsbeha’s. Grote bedrijven lagen al snel op de loer. Gelukkig hadden we op voorhand het advies gekregen om ons idee te beschermen voor er iets in de media/openbaarheid kwam. Dit bleek één van de belangrijkste stappen te zijn als je een idee vorm wil geven! Wij werken met De Clercq & Partners. Zij onderzoeken of je idee al bestaat en jagen je niet onnodig op kosten. Zij kunnen erg goed inschatten of je kans maakt op een patent en kunnen alles zeer helder formuleren.

 

Tip:
Heb je een idee wat nog niet bestaat, laat dan een vertrouwelijkheidsverklaring tekenen door de mensen waarmee je gaat spreken. Zorg dat je idee is neergelegd vooraleer je hiermee naar buiten komt. Verschijnt er iets van je idee in de media, dan kan je geen patent meer aanvragen.

 

5 jaar hebben we gewacht maar het was de moeite want in februari 2013 werd eindelijk ons patent goedgekeurd voor Europa en USA. Mammae kreeg een octrooi voor de totale beha (dus niet voor een deeltje zoals een slotje of opening). Dit is uniek in de lingeriewereld. We stuurden een perstekst rond en ook de pers vond dit een prestatie want we verschenen onmiddellijk in verschillende kranten. 

site by Yappa