Over ons

Mammae werd in 2009 opgericht door Martine en Eva Boonen. Ze vonden geen borstvoedingsbeha die bij hen paste. Bovendien was het een heel gedoe om een beetje discreet te voeden. Het kon toch niet de bedoeling zijn om je bij iedere voeding terug te trekken of om niet buiten te komen? Ze wilden gaan wandelen, uitstapjes maken of bezoek ontvangen, maar je bepaalt natuurlijk niet wanneer je baby honger heeft. De keuze voor borstvoeding mocht je toch niet beperken?

Zo kwamen ze op het idee om zelf de ultieme borstvoedingsbeha te ontwerpen: mooi, discreet, maar ook praktisch. Ze schreven zich in voor verschillende wedstrijden die ze wonnen of waarbij ze in de finale raakten. Vanaf toen kwam alles in een stroomversnelling. Ze richtten hun bedrijf op en gingen ervoor. Samen met lactatiekundigen ontwierpen we Mammae borstvoedingsbeha. De reacties die ze kregen van mama’s waren hartverwarmend. De beha bleek echt een meerwaarde in het leven van een borstvoedende mama.
Het resultaat was overweldigend: ze sleepten een patent in de wacht, wonnen verschillende awards en wereldwijd dragen tienduizenden mama’s de beha.

Ondertussen kregen ze steeds meer vraag naar borstvoedingskleding die makkelijk te gebruiken was in combinatie met de borstvoedingsbeha's. Ze gingen opnieuw aan de slag en ontwierpen kleding zoals ze ze zelf zouden dragen: stijlvol, maar met dezelfde innovatie als de borstvoedingsbeha. Ze verhuurden de licentie aan JBC en 'Mammae By JBC' werd een succesvolle samenwerking.

In 2017 verscheen hun boek 'de 100 meest gestelde borstvoedingsvragen'!

Na 10 jaar werden investeerders aan boord gehaald die de aandelen overkochten. In april 2018 werd het operationeel management overgedragen en volgen Martine en Eva de avonturen van Mammae vauit de zijlijn.

OOK EEN GOED IDEE? HIERONDER VIND JE DE STAPPEN DIE ZIJ ONDERNOMEN HEBBEN. Succes!

Opstarten BVBA / Boekhouder

We richten een BVBA op omwille van de beperkte financiële risico’s door scheiding van privé vermogen en bedrijfsvermogen, alsook omwille van de beperkte aansprakelijkheid. Daarnaast is de BVBA op fiscaal vlak ook aantrekkelijk door o.a. de tarieven van vennootschapsbelasting.
Aangezien een BVBA oprichten niet zo eenvoudig is, namen we een boekhouder onder de arm.
Vandaag werken we samen met Cynex. Zij bieden meer dan boekhouding alleen. Zij werken met een uniek rapportage dashboard, dat je helpt de taal achter jouw cijfers te begrijpen, en de juiste beslissingen te nemen voor de toekomst.

Onze BVBA kreeg de naam BEAUnen. Is over nagedacht ;-) , we heten Boonen en je spreekt het hetzelfde uit. Beau betekent ook mooi in het Frans, en zeg nu zelf onze beha’s zijn toch echt mooi?!

Geregistreerde merken

De namen Beaunen® en Mammae® zijn geregistreerde merken. De Mammae borstvoedingsbeha en kleding zijn gepatenteerd.

Mammae nieuwtjes

Lees meer nieuwsberichten
site by Yappa