Borstvoedings- en babyvriendelijke horecazaken

Mammae lanceert ‘Breastfeeding on the go’. Een campagne om borstvoeding op lange termijn te promoten.

Hieronder vind je borstvoedings- en babyvriendelijke horecazaken. Klik op jouw keuze en je kan zien wat voor extra ze in petto hebben: een verschoningshoek voor de baby, een speelhoekje of kindermenu voor de grote broer/zus,  ... .
Ken jij zelf een toffe locatie , laat het ons dan weten en wij contacteren hen. De aanvragen stromen binnen, we ze zijn aan het oplijsten. Kom dus opnieuw kijken!

Uit onderzoek blijkt dat mama’s wel starten met borstvoeding maar het vaak niet lang volhouden. Eén van de redenen om te stoppen is dat mama’s het niet zien zitten om te borstvoeden in het openbaar. Mammae neemt dit voor een groot deel weg want met de borstvoedingsbeha’s en kleding van Mammae kan je discreet voeden.Wij willen echter een stapje verder gaan en het ‘openbaar voeden’ echt promoten. Het gebeurt nog dat borstvoedende mama’s worden buitengezet en deze negatieve publiciteit haalt iedere keer de pers. Wij willen laten weten waar borstvoedende mama’s welkom zijn en zo een borstvoedingsvriendelijk klimaat te scheppen.
Horeca Vlaanderen ondersteunt deze campagne.  

94 horeca zaken gevonden

Horeca zaken in de kijker

Speeloase De Wonderlamp

Hier is zowel een plaats om de baby's te verschonen als een plaats voor de mama's waar ze rustig borstvoeding kunnen geven. De ouders en grootouders kunnen genieten van een heerlijke pannenkoek, terwijl kinderen ravotten in een oosters decor. Er is ook een zone voorzien voor kinderen tot 5 jaar. Mooi weer ? In de Wonderlamp vermaken de kinderen zich ook in de buitenspeeltuin met dierenweide terwijl ouders en grootouders relaxen in het zonnetje op ons terras in lounge-stijl of ze kunnen zich wagen aan een spelletje petanque.

Dorpwegel 4
8211 Aartrijke
0477 79 68 99
info@dewonderlamp.be

Bezoek de website
Routebeschrijving

Molenheide

Molenheide is op en top baby- en borstvoedingsvriendelijk. Dit is echt een paradijs om naar toe te gaan met je kleintje. Zalig genieten in het restaurant, terras, café, speeltuin en zwembad. Alles is afgestemd op de kleinste gasten en het is hier dan ook heerlijk vertoeven voor de broertjes en zusjes!

Molenheidestraat 7
3530 Houthalen
011 52 10 44
info@molenheide.be

Bezoek de website
Routebeschrijving

Lunchgarden Brugge - shoppingcenter

In deze lunchgarden is er een rustig hoekje waar je perfect kan voeden. Je vindt er ook een verschoningstafel voor de baby. En de grotere kindjes kunnen zich fijn uitleven in de binnenspeeltuin.

Blankenbergse Steenweg 420
8000 Brugge
050 31 71 36

Bezoek de website
Routebeschrijving

Chicago Café

Hier zijn mama's zeker welkom. Ze hebben een kindertoiletje waar ook een ververstafel is. Ze hebben ook een kinderspeelhoek met speelgoed en boekjes en een aangepast kindermenu (gerecht + ijsje of muffin). Ook plaats genoeg bij om met de kinderwagen te komen. En een fietsenstalling vooraan.

Vlaamsesteenweg 45
1000 Brussel
info@chicagocafe.be

Bezoek de website
Routebeschrijving

site by Yappa