Veelgestelde vragen

 • Welke maten zijn er?

  Mammae Classic gaat van B- F en omtrek 70-95. Omtrek 70 heb je vanaf C/D/E/F cup in de Purple Promise en Red Romance.
  Mammae Plus gaat van E-H omtrek 75-95.
  Mammae Mystery is verkrijgbaar in 70-95 B-I.
  Mammae Soft bestaat in B-G omtrek 75-90.

  De kleding is te verkrijgen van maat XS t/m XXL. 

 • Welke kleuren zijn er?

  Mammae Classic bestaat in 2 kleuren: rood en aubergine/paars.

  Mammae Plus vind je in taupe en violet.

  Mammae Mystery is vanaf mei te verkrijgen in crème/wit en vanaf oktober in zwart/donkergrijs.

  Mammae Soft is te verkrijgen in ivoor en petrol. 

 • Wanneer koop ik best mij voedingsbeha?

  De Mammae Soft kan je kopen tijdens je zwangerschap. De Mammae Classic, Mystery en Plus koop je de eerste week na de bevalling.

  Waarom
  Al vanaf het begin van je zwangerschap veranderen je borsten. Door de uitbreiding van het melkklierweefsel worden ze zwaarder en voller. Hoeveel je borsten toenemen valt moeilijk te voorspellen.

  Je borsten nemen toe tijdens de zwangerschap, maar kunnen nog eens toenemen tijdens de borstvoeding. Gemiddeld is dit één cup, maar dat is bij iedere vrouw anders. Ook je omtrek kan veranderen.

  Een beugelbeha moet echt op je ribben zitten en niet op je borstweefsel. Wil je dus de juiste maat, dan wacht je best tot na de eerste week na je bevalling om de Mammae Classic, Mystery of Plus aan te schaffen.

 • Mijn vroedvrouw zegt dat ik geen voedingsbeha mag kopen met beugel? Is dat waar?

  De beugel in de Mammae is speciaal gemaakt voor een voedende borst. We hebben deze beugel samen met lactatiekundigen/vroedvrouwen ontworpen. Door de schuine vorm drukt de beugel niet op de melkkanaaltjes en is er voldoende ruimte wanneer de borst zich vult met melk. Draag je de juiste maat dan zit de beugel op de ribben en niet op het borstweefsel. Zo kan een beugel perfect.

  Uitzonderingen
  Tijdens de kraamweek draag je beste een voedingsbeha zonder beugel.

  Tussen de derde en vijfde dag na je bevalling krijg je stuwing. Je borsten zijn erg gezwollen en voelen pijnlijk aan. Hierdoor kunnen je borsten nog een cupmaat toenemen. De typische stuwing na de bevalling verdwijnt ongeveer na 48 uren. Tijdens deze dagen mag je zeker geen beha dragen die knelt. De Mammae Soft is ideaal tijdens de kraamweek. Geef je de eerste keer borstvoeding dan kan je met de Mammae Soft de borst volledig ontbloten zodat je makkelijk kan ‘leren’ hoe je borstvoeding geeft.

  's Nachts draag je best een voedingsbeha zonder beugel.

  Omdat je ’s nachts ook melk verliest, draag je best borstkompressen. Om deze op hun plaats te houden, heb je een beha nodig. Een beugelbeha ’s nachts is een slecht idee omdat de beugel (als je op je zijkant ligt) op je borstweefsel gaat drukken. Dit kan de melkkanaaltjes afknellen.

  ’s Nachts draag je dus best de Mammae Soft.

 • Ik krijg het oog niet open, het spant rond mijn tepel.

  Helaas dan heb je de beha te klein gekocht (zie juiste maat). Het oog moet je kunnen opentrekken en de flap moet blijven zitten. Lukt dit niet, dan is de beha te klein. Je kan proberen om een cup groter te gaan. Is de cup te groot, dan hou je de cup maar ga je een omtrek kleiner.

  Bijvoorbeeld: D80 is te klein – E80 te groot – dan hou je de E-cup maar ga je een omtrek kleiner = E75

 • Ik heb de Red Romance (80F) en ben hier heel tevreden over. Ik wil ook de Crème Crush gaan halen. Is mijn maat dan hetzelfde?

  De Crème Crush (Mammae Mystery) is een ander model. De Red Romance is een balconnet model. De Crème Crush bedekt de volledige borst door zijn hogere cups en beugel. Je past dus best opnieuw het andere model om te voelen of het voor jou goed zit.

 • De cups zijn aan de zijkant van mijn Purple Promise zijn niet opgevuld.

  Het kan zijn dat je twee verschillende borsten hebt. Meestal is je borst aan de linkerkant groter, het kan dus zijn dat de beha links goed past maar rechts te groot is.

  Het kan zijn dat je een te grote maat draagt. Probeer eerst een maat kleiner, is dit te klein dan kan je de kleinere cup houden maar een omtrek groter gaan.

  Bijvoorbeeld: D80 is te groot, je gaat een cup kleiner C80, dit is te klein (je krijgt het oog niet goed open), dan hou je de C-cup maar ga je een omtrek groter = C85.

  Bij beha’s is het hetzelfde als met jeans/denim. Niet elke jeans/denim past bij elke vrouw. Het kan dus zijn dat dit model niet geschikt is voor jou.

 • Hoe mag ik de beha wassen?

  Mammae Classic en Mammae Plus zijn beugelbeha’s. Je wast een beugelbeha best niet in het wasmachine. Niet omdat het stof hier niet tegen kan (dit zou je kunnen wassen op 30°C) maar omdat de beugel zou kunnen loskomen. Dit kan je wasmachine beschadigen. Wij raden dus aan om de beha in de handwas te steken.

  Spoel de beha na de handwas goed uit en trek de cups glad. Laat hem niet drogen direct op een warmtebron.

  Wil je toch in het wasmachine wassen? Doe de beha dan een waszakje, kies programma handwas of wol programma en steek je machine niet te vol. Uiteraard was je met dezelfde kleuren.

  Steek zeker geen spullen met klittenband bij de beha, dit kan de cups beschadigen.

  Steek de beha's zeker niet in de droogtrommel/droger. Het stof kan krimpen waardoor de beugel niet meer past en kan doorscheuren!

  De Mammae Soft mag je wel in het wasmachine wassen op 30°C. 

 • Hoe mag ik de borstkompressen wassen?

  Je kan de kompressen wassen op 30°C. Heb je spruw dan kan je ze best wassen op 60°C om de bacteriën te doden. Let wel, doe je dit regelmatig dan kan de kleur vervagen. 

 • Wat zijn de wasvoorschriften voor de kleding?

  Je mag alles op 30% wassen. Je steekt de kleding best niet in de droogkast/droger. Het materiaal is viscose. Het voelt heerlijk zacht aan, maar is ook kwetsbaarder. 

 • Kan ik mijn beha tweedehands kopen?

  Dit raden we echt af. Door de zwangerschap en borstvoeding kennen veel vrouwen hun maat niet meer. Veel kans dus dat je een foute maat gaat dragen. Onze verkooppunten meten je opnieuw op en kunnen je goed adviseren.

  Een F cup is helemaal anders bij een 75 F dan een 85 F. Vaak denken vrouwen dat enkel de cup belangrijk is. Niet dus! Omtrek en cupmaat samen bepalen de beha maat!

 • Ik heb zware borsten. Welk model raden jullie mij aan?

  De Mammae Plus en Mammae Mystery werd speciaal ontwikkeld voor grotere cups. Door zijn extra ondersteuning heb je minder kans op tepelkloven, striemen en zie je er ook nog eens slanker uit! 

 • Ik lees dat je met jullie beha minder tepelkloven hebt. Hoe komt dit?

  Door de ondersteuning van de beugel en powernet wordt je borst en tepel gelift. Hierdoor komt je tepel in de juiste stand en kan je baby beter aanhappen. Doordat de baby niet zelf de tepel ‘horizontaal’ moet trekken, wordt de tepel beter beschermd. Je hoeft dus niet meer te ondersteunen met je hand of doekje …

   

 • Hoeveel kost de beha?

  Mammae Classic vanaf €79,95

  Mammae Plus vanaf €89,95

  Mammae Mystery vanaf  €82,95

  Mammae Soft vanaf €39,95

  Borstkompressen vanaf €15,00 euro (voor 4)

  Slip vanaf €26,00

  Boxer vanaf €31,50

  String vanaf €28,50

 • Verkopen jullie online?

  Neen wij hebben zelf geen online shop. Verschillende verkooppunten hebben ook een online shop waar je de Mammae kan bestellen. Je ziet ze hieronder. Lees eerst meer over  ‘de juiste maat’.


  België

  www.boobs-n-burps.be  

  www.9bulles.be

  http://webshop.mamaluna.be


  Nederland

  www.leukebabywinkel.nl

  www.belladonnawebshop.nl

  www.BorstvoedingNOP.nl

  www.ikbenmama.nl  

  www.mammaeshop.nl  

 • Discreet voeden? Hoe gaat dat in zijn werk?

  Mammae helpt om op je gemak te voeden bij andere mensen of op ‘openbare’ plaatsen. Door de speciale opening kan je voeden zonder dat je borsten te zien zijn. Zo ben je op je gemak en zal je makkelijker kunnen voeden. 

 • Hoe moet ik de Mammae beha gebruiken?

  Tijdens het dragen zit het kompres tussen je tepel en de binnenbeha. Wanneer je gaat voeden trek je het kompres weg en kan je het makkelijk opbergen in het opbergvakje. 

 • Ik heb een kleine cup, welk model raden jullie aan?

  Bij een kleine cup is de Mammae Classic perfect! Het is een balconnet model . Door zijn voorgevormde en laag uitgesneden cup perfect voor onder elk kledingstuk. Zorgt voor mooi decolleté. Vanaf B-F 70-95.

 • De beha gaat open aan de cups

  Het kan zijn dat je de beha te klein draagt, hierdoor komt er spanning op de cups en schiet het slotje los. Een beetje te vergelijken met de knoopjes van een hemd of broek die je te klein draagt.

  Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat het stof rond de halve maantjes is uitgeleurd (de halve maantjes zitten vast aan de cup). Dit kan je simpel verhelpen door de halve maantjes vast te naaien achter het verticale deel.

 • Hebben al jullie beha’s beugels?

  Neen de Mammae Soft heeft geen beugel. Je kan hem dus perfect dragen tijdens de zwangerschap, de kraamweek en ’s nachts. 

 • In mijn buurt ligt een zeer goede lingeriewinkel. Helaas wordt jullie merk daar niet verkocht. Erg jammer.

  Wij zijn steeds op zoek naar goede verkooppunten, als je ons de gegevens doorgeeft, contacteren wij de winkel.

 • Hoe vermijd ik striemen op mijn borsten?

  Je kan striemen proberen te vermijden door een goede beha te dragen die de borsten permanent ondersteunt. Gewone voedingsbeha’s bieden vaak steun tijdens het dragen maar niet tijdens het voeden. Tijdens het voeden zijn je borsten net op zijn ‘zwaarst’. Mammae biedt steun tijdens het voeden zodat de huid het gewicht van de borst niet moet dragen. 

   

 • Handenvrij kolven is echt een voordeel!

  Inderdaad, de kolf past tussen de flappen van de binnencup en blijft op de plaats waardoor je geen extra hulpstukken nodig hebt en handenvrij kan kolven. 

 • Waar vind ik in mijn buurt een verkooppunt die de beha voor grote maten verkoopt? De Mammae Plus?

  Heel eenvoudig via deze link kom je op onze verkooppunten. Je vult je postcode of stad in en alle verkooppunten in jouw buurt verschijnen. Klik op het verkooppunt van jouw keuze.  Je belt best naar de winkel van jouw keuze of ze de Mammae Plus verkopen. Indien niet, kan de winkel deze bij ons bestellen. Alles is op voorraad dus binnen de week is de beha in jouw winkel!

 • Waar vind ik in mijn buurt een verkooppunt die het jurkje verkoopt?

  Heel eenvoudig via deze link kom je op onze verkooppunten. Je vult je postcode of stad in en alle verkooppunten in jouw buurt verschijnen. Klik op het verkooppunt van jouw keuze.  Je belt best naar de winkel van jouw keuze of ze het jurkje verkopen. Indien niet, kan de winkel deze bij ons bestellen. Alles is op voorraad dus binnen de week is het jurkje in jouw winkel!

 • Kan ik het bloesje (top) dragen met een ‘gewone’ borstvoedingsbeha?

  Ja hoor, het bloesje heeft een speciale opening waardoor je discreet kan voeden d.m.v. het bloesje.

 • Hoe werkt het systeem om te weten met welke borst je moet starten?

  Je kan kiezen welke flap je als laatste dicht doet. Deze flap moet je dan als eerste open doen. Zo weet je met welke borst je moet starten. 

 • Is je buik zichtbaar bij het voeden?

  Neen hoor, daar hebben we aan gedacht. Je buik blijft bedekt en door de ‘fronsjes’ wordt hij gecamoufleerd!

site by Yappa